Agenda

Het Huis Beaucarne is een beschermde 18de eeuwse familiewoning die vanaf 2018 haar deuren open stelt voor publiek. 

Het unieke aan het Huis Beaucarne is dat de woning altijd in handen is kunnen blijven van dezelfde familie, wat zich vertaalt in prachtige bewaarde historische interieurs en een smaakvolle interieurinrichting met een bijzondere collectie kunst- en antiek. 
Een buste geschonken door Napoleon pronkt in de bibliotheek en in de grote eetkamer kwam Koningin Elisabeth dineren en thee drinken om maar een paar van de vele verhalen van Huis Beaucarne te vertellen.. 
Sinds 2018 wordt de woning opengesteld door de jongste generatie bewoners met als doel dit bijzonder stukje erfgoed en haar (familie)geschiedenis voor de komende generaties te bewaren en te kunnen delen.

 

Rondleidingen starten om 10 uur, om 14 uur en 16 uur en duren ongeveer 1u30.

Prijs: 20,00 euro / persoon

Combineerbaar met brunch, lunch of afternoon-tea

(vraag meer info bij uw reservatie)Deelnemen is mogelijk na inschrijving via info@huisbeaucarne.be met vermelding van het aantal personen en om welk uur u wenst deel te nemen aan een rondleiding.

Graham's Port Visits Huis Beaucarne

 

From November 4 to November 24
 
Huis beaucarne cooperates with the acclaimed port brand Graham’s Port and we make these short dark days a bit longer with an Afternoon Port after your visit to Huis Beaucarne.
 
Autumn when it gets warmer inside
 
In the gardens of Huis Beaucarne, the last roses do their best to make their buds pop open before a drop of water can fall on it or the frost can wring its hands around it, but the real sign that winter is coming only when in November the more than forty-meter-long Taxodium begins shaking its branches bare to cover its feet and the garden with a warm and thick blanket that will remain until spring.
 
During these long days, the rooms at Huis Beaucarne are lit with candlelight and looking forward to Christmas and the holidays are being with friends, family or colleagues and making memories even more valuable and important than usual.
 
It is an experience to experience this 18th-century hidden gem; Huis Beaucarne, to discover and to be able to enjoy a true Afternoon Tea where silver spoons and antique porcelain is sure to be on the table in these beautiful, original preserved salons.
 
Six Grapes Reserve & 10 Year Old Tawny
 
Exclusively for the Afternoon Port days there is a new combination with a surprising taste, perfect for getting acquainted with the acclaimed Graham’s Port: one of its signature wines; the Six Grapes Reserve, and their Graham’s Master Blender's - the 10 Year Old Tawny, one with notes of red fruit and scented blackberries, the other with aromas of figs, plums, orange peel, raisins and cinnamon.
A perfect combination with an Afternoon Tea in the festive setting of Huis Beaucarne.

 

We werden voor de organistie Open Monumenten geïnterviewd door journalist Marijn Follebout over het mysterie van Huis Beauarne...

Lees hier het hele interview

(https://www.openmonumenten.be/het-mysterie-van-huis-beaucarne )

 

- Vrije toegang - 

Rondleidingen door de tuin en historische 18de-eeuwse druivenserre starten elk uur 

Inschrijven via info@huisbeaucarne.be of indien nog niet volzet kan er ingeschreven worden ter plaatse de dag zelf.
10u - 17u 


- Druiven uit de 18de-eeuwse druivenserre -
Proef de druiven die al sinds de 18de eeuw groeien in deze unieke serre. 


- Een plantje geschiedenis -
Verschillende groottes Beaucarnea,
originele orchideeën en zaden uit de tuinen van Huis Beaucarne zullen worden aangeboden op de binnenkoer van Huis Beaucarne. 

 

- Genieten van een taartje met thee/koffie of een aperitief met tapas -
Thee Huis Beaucarne is vrij toegankelijk doorheen de dag en om het nog gezelliger te maken is er vanaf 13 uur op live-muziek verzorgd door “Cafee Bizar”. 

 

Waar :
Beaucarnestraat 9, 9700 Oudenaarde (Ename) 

 

 

 

Muzikale voorstelling door Cafee Bizar op de historische binnenkoer van Huis Beaucarne bij kaarslicht.
6 juli 2019
Vanaf 20u
- Vrije Toegang-

De tuin toont zich van haar mooiste kanten...

Het lijkt wel of elke bloem op dit moment aan het bloeien is en alle vogels en bijtjes hun weg tot hier hebben gevonden, net als zij vinden wij ook dat de tuin nu een waar paradijs is! 

Zeker een bezoekje waard in deze periode!
 Plan hier je bezoek aan de tuin en historische druivenserre van Huis Beaucarne

Je kan ook een stukje van de historische bloementuin bij jou in huis halen met een vers geplukt boeket bloemen uit de tuin..

Het verhaal achter Jean Baptiste Beaucarne en zijn passie voor exotische planten zal iedereen verbazen. Tussen 14u en 22u bent u uitgenodigd op de opening van de tentoonstelling in het Thee Huis Beaucarne waar al een klein deel van de tentoonstelling vrij te bezoeken zal zijn, de overige collectie wordt getoond tijdens de rondgeleide bezoeken in de woning waar een kamer gewijd wordt aan het verhaal van Jean Baptiste Beaucarne, de man die die Beaucarnea in bloei kreeg en alle serres in de tuinen van Huis Beaucarne liet bouwen.

Inkom - 3 euro  

Reserveren kan via info@huisbeaucarne.be


Steun Huis Beaucarne en plant een stukje geschiedenis met een Beaucarnea plant gekweekt door vzw Huis Beaucarne


Vanaf 4 mei te koop  


Inclusief een klein boekje met het verhaal en de verzorging van de Beaucarnea. Verschillende formaten zijn beschikbaar. 

 

Met proeverijen van onze heerlijke taarten, cakes, brownies of hartige tapas.

Iedereen is welkom om tussen 14u en 22u te komen genieten van proevertjes, er zal live-muziek voorzien zijn en de Blauwe regen zal de taxodium weer helemaal blauw kleuren, kortom het zal weer een prachtige dag worden.
(Wij raden aan om te reserveren als u zeker wilt zijn van een plaatsje.)

Inkom - 3 euro

Reserveren kan via info@huisbeaucarne.be

In het Thee Huis Beaucarne zal ook een klein deel van de tentoonstelling vrij te bezoeken zijn, de rest van de collectie wordt in de woning getoond en is te bezoeken in groep of individueel op de derde zondag van de maand, na reservatie. 

De nieuwe openingsuren zijn vrijdag en zaterdag van 14u t.e.m. 22u en zondag van 10u t.e.m. 18u

 

Rondleiding in de tuinen en serres van Huis Beaucarne. (Vrije toegang na reservatie)

 

Huis Beaucarne wordt sinds meer dan 250 jaar door dezelfde familie bewoond. De authentieke 18de-eeuwse interieurs en collectiestukken voeren je mee terug in de tijd. Sinds 1976 is Huis Beaucarne beschermd als monument. Ontdek op Erfgoeddag de tuin en de oudste druivenserre van het land en ervaar hoe de huidige generatie bewoners omgaat met dit bijzondere erfgoed.

 

De tearoom in de historische binnenplaats van Huis Beaucarne zal doorlopend geopend zijn voor de bezoekers van Erfgoeddag.

De geplande rondleidingen kunnen via mail of telefonisch gereserveerd worden t.e.m. 27 april. 

(Het aantal plaatsen zijn beperkt)