Agenda

Agenda

Met een glimlach achter ons mondmasker ontvangen we je graag terug met open armen om te komen genieten.

 

Thee Huis Beaucarne is een gezellige, rustgevende tussenstop in een sfeervol historisch kader op de historische binnenkoer van het 18de eeuwse Huis Beaucarne met uitzicht op de orchideënserre en de tuinen. 

Hier geniet je van heerlijke taart en thee, een aperitief met tapas of vanaf nu ook van een brunch, lunch, pick-nick of van een afternoon tea op reservatie. 

 

Open op vrijdag en zaterdag tussen 14u en 20u

(Op deze dagen zijn we geopend vanaf 10u mits reservatie)

Open op zondag tussen 10u en 18u

 

Vanwege de maatregelen die we troffen door Covid19 zijn onze plaatsen beperkter en is het aangeraden om voor je gezelschap te reserveren op voorhand.

 

Reserveer hier voor Thee Huis Beaucarne

 

Omwille van de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Covid-19-virus worden alle activiteiten van Huis Beaucarne tijdelijk opgeschort.

Ook de geplande tentoonstelling 'Dineren te Huis Beaucarne' zal worden uitgesteld naar een latere datum.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Huis Beaucarne!

Schrijf u in op de nieuwsbrief en neem regelmatig een kijkje op onze sociale media (facebook, instagram) voor een update van onze activiteiten en plannen tijdens deze woelige tijden.

 

Vanaf 8 juni 2020 worden rondgeleide bezoeken en arrangementen opnieuw aangeboden.

 

Overdag worden rondleidingen gegeven in de pronkkeuken en serre waar de "voorbereiding" voor het diner en feest ter ere van de serre wordt gehouden. 's Avonds wordt er een interactief theater met muziek gehouden op de binnenkoer waar het feest wordt gevierd ter ere van de serre met kaarslicht. De bezoekers zullen mee kunnen luisteren naar de verhalen die aan tafel worden verteld.

Zaterdag 25 april van 10u00 tot 18u00

Zondag 26 april van 10u00 tot 18u00

Huis Beaucarne, Beaucarnestraat 9, 9700 Oudenaarde

Reserveren verplicht: info@huisbeaucarne.be

Maximum aantal deelnemers: 50

Beleef een dag om nooit te vergeten in dit onvergetelijke kader en laat je meevoeren door verhalen over ontdekkingen, verdwenen collecties en het leven in de 18de eeuw.

Reserveer uw bezoek op iedere weekdag in groep. Vanwege de grote interesse is er de mogelijkheid om elke zondag individueel aan te sluiten bij de door ons samengestelde groepen en uw bezoek te combineren met een Afternoon-tea of brunch in ware kerstsfeer...
Altijd met reservatie


- vanaf 7 december  t.e.m. 7 januari -

 

Plan je bezoek en combineer dit met een Arrangement naar keuze!

Reservaties mogelijk voor groepen op iedere dag van de maand, elke zondag van december kun je individueel aansluiten bij een groep en genieten van een Afternoon-tea of brunch

 

Hoe De Kleine Ridder Evert De mooie Prinses Helpt Ontsnappen

 

De kleine Evert en zijn broertje Max horen op een dag vertellen dat de dochter van de koning is ontvoerd. Als ze kort daarna met hun windhondje Jupiter op hazenjacht zijn, bemerken ze dat in een toren van het kasteel van de boze landgraaf een mooi meisje in prinsessenkleren gevangen wordt gehouden. Ze vertellen dit aan hun vader, ridder Reinhout. Er wordt een snood plan gemaakt om haar te bevrijden. De kleine Evert speelt daarin de hoofdrol. Zal hun plan lukken? Zal Evert dan van de koning een mooie beloning krijgen?

 

Nog plaats onder de kerstboom? 


Een fraai geïllustreerd lees- en voorleesboekje met 36 pagina’s op groot formaat (Din A4)
voor kinderen van 8 jaar en ouder.

 

De tekeningen zijn van de hand van Lena Vastesaeger. De tekst is van Paul de Pessemier.
 

Bestellen kan door overmaking van 15 € + 3,5 € zendkosten =

18,5 € voor 1 exemplaar

of van 35 € voor 2 exemplaren verzendkost inbegrepen


op rekening  BE47 0018 6672 4580 van de VZW Huis Beaucarne.

 

meer info

 

 

GRAHAM’S PORT OP BEZOEK BIJ HUIS BEAUCARNE

   

                                                                    Van 4 november tot en met 7 januari


Werkt Huis beaucarne samen met het geprezen porto merk Graham’s Port en maken we deze korte donkere dagen wat langer met een Afternoon Port na je bezoek aan Huis Beaucarne .

  

- Herfst, wanneer het binnen warmer wordt - 

 

In de tuinen van Huis Beaucarne doen de laatste rozen hun best om hun knoppen open te laten springen nog voor er een druppel water op is kunnen vallen of de vorst er zijn handen om heen wringen kan, maar het echte teken dat de winter eraan komt is pas wanneer in november de meer dan veertig meter lange Taxodium zijn takken kaal begint te schudden om zijn voeten en de tuin te bedekken met een warm en dik deken dat tot in het voorjaar blijven liggen zal.

 

 

 

 

Tijdens deze lange dagen worden de kamers van Huis Beaucarne verlicht met kaarslicht en uitkijkend naar kertstmis en de feestdagen is samenzijn met vrienden, familie of collega’s en herinneringen maken nog waardevoller en belangrijker dan anders.

 

 

 

Het is een ervaring om deze 18de-eeuwse verborgen parel; het Huis Beaucarne, te ontdekken en hierbij te kunnen nagenieten met een ware Afternoon Tea waar zilveren lepeltjes en antiek porselein niet ontbreken kunnen in dezeprachtige, origineel bewaarde salons.

 

 

 

We werden voor de organistie Open Monumenten geïnterviewd door journalist Marijn Follebout over het mysterie van Huis Beauarne...

Lees hier het hele interview

(https://www.openmonumenten.be/het-mysterie-van-huis-beaucarne )