Agenda

Vind een schat van vlieg in Huis Beaucarne!

Deze zomer kan je in Huis Beaucarne terecht voor 2 verschillende zoektochten naar de schatten van vlieg:

-Schatten van vlieg in de historische binnenkoer: Gratis - tijdens de openingsuren van Thee-Huis Beaucarne

vrijdag (14u-19u) / zaterdag (14u-19u) / zondag (10u-18u)

-Schatten van vlieg in de tuin van Huis Beaucarne: in combinatie met een rondgeleid bezoek aan de tuin, duurtijd 45min. - Kostprijs 8€/volwassenen, 5€/kind - Enkel op reservatie!

 

Ontdek ook de andere drie locaties in Oudenaarde en vervolledig je stempelkaart in ruil voor een extra geschenkje!

Op vrijdag 28/05 en zaterdag 29/05 voorziet Huis Beaucarne in samenwerking met MOKJA!:

POP UP MOKJA KOREAN BBQ In de historische binnenkoer van Huis Beaucarne, rondgeleid bezoek aan de tuinen en druivenserre + aperitief inbegrepen. 

 

menu Koreaanse Barbeque door MOKJA!

schrijf je hier in

 

Mokja wordt gerund door Ae Jin Huys die het kookboek Kim Chi schreef. Kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren in Korea. Naargelang regio, klimaat en seizoen varieëren de recepten en variëteiten. En elke familie heeft zijn eigen recept.
Net zoals de Vlaamse gerechten die wij tijdens onze diners aanbieden zijn deze allemaal gevormd door traditie, cultuur en overlevering. Door het organiseren van catering, workshops en pop-ups leert zij heel Vlaanderen de Koreaanse keuken en tradities kennen!

 

In de oude wijn- en groentekelder van Huis Beaucarne vonden we door de jaren heen vele weckpotten e.d. . De kelder bezit nog altijd haar originele droogrekken, bekleed met een fijn gaas, om groenten en fruit (vooral druiven) op te bewaren om ze vervolgens doorheen het hele jaar te kunnen verbruiken. Hiervan getuigen de vele gelei’s en confituurs die op het menu stonden - gemaakt volgens zorgvuldig neergepende recepten die generatie na generatie werden doorgegeven.
Eten bewaren, wecken, drogen, ... het word al eeuwen gedaan en niet alleen hier.  Elk stukje van de wereld heeft er zijn eigen manieren op na gehouden en tradities aan toegevoegd. Overal vind je erfgoed om op te eten!

 

Koreaanse Barbeque aangeboden door MOKJA: 40€ pp
Rondleiding door de tuinen van Huis Beaucarne met apero aangeboden door Huis Beaucarne: 15€ pp
 

 

Vanaf 10u worden de brunchen geserveerd, Reserveren is noodzakelijk
Met aansluitend een rondleiding doorheen de tuinen en druivenserre (optioneel).

volwassenen €30,00 p.p.
kinderen €15,00 p.p.
 

En we kijken er al naar uit! 

Vanaf 14u kan je komen genieten op de binnenkoer van Huis Beaucarne, een taartje, tapas cava, bier, thee, koffie het zal weer allemaal kunnen.

Wij zullen jou en je gezelschap met veel plezier ontvangen.
Tot dan! 

Elke zondag kan je reserveren voor een brunch bij Huis Beaucarne. 

Reserveer hier

Tulpen, boshyacinten en bloesems vormen een  eerbetoon aan een jaar om niet te vergeten in de tuinen van Huis Beaucarne.

Tijdens de donkere maanden van oktober tot december hebben we duizenden bollen geplant doorheen de tuinen van Huis beaucarne, dit om een lichtpuntje te creëren, een plaats om te herinneren, een plaats om te verwerken.

Vanaf april is het mogelijk om de tuinen te bezoeken op reservatie.

Groepjes van max. 10 personen (of in familiebubbel) krijgen een rondleiding doorheen de tuinen en serre en ontdekken haar geschiedenis die tot op vandaag nog mysteries bevat.

8 euro per volwassene - 3 euro voor kinderen tussen de 6-17 jaar

Kinderen t.e.m. 5 jaar = gratis

 

 

Reserveer je bezoek

Openingstijden zijn 10u - 18u 

Het is met grote trots dat wij met de Vzw Huis Beaucarne de Hans Vredeman de Vries prijs voor historische tuinen van de Koning Boudewijnstichting in de wacht konden slepen; en dat voor onze inzet van de laatste jaren, met o.m. de reconstructie van de rotstuin en onze visie op de openstelling van de woning, de tuinen en druivenserre. 

Omwille van de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Covid-19-virus worden alle activiteiten van Huis Beaucarne tijdelijk opgeschort.

Ook de geplande tentoonstelling 'Dineren te Huis Beaucarne' zal worden uitgesteld naar een latere datum.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Huis Beaucarne

Schrijf u in op de nieuwsbrief en neem regelmatig een kijkje op onze sociale media (facebook, instagram) voor een update van onze activiteiten en plannen tijdens deze woelige tijden.

 

 

Tijdens het najaar geniet u in alle veiligheid van een bezoek aan Huis Beaucarne.

 

MOMENTEEL IS ER IN HET KADER VAN DE VERPLICHTE SLUITING VAN DE HORECA (OMWILLE DE VAN DE STERKE TOENAME AAN COVID-BESMETTINGEN) GEEN MOGELIJKHEID OM TE RESERVEREN VOOR DE ARRANGEMENTEN. DE WONING IS ECHTER (TOT NADER ORDE) NOG STEEDS TE BEZICHTIGEN!!!

Dank voor uw begrip en steun Huis Beaucarne met uw bezoek...

 

 

Ontdek de historische tuinen en 18de-eeuwse druivenserre van Huis Beaucarne - Reeds volzet

 

Ontdek aan de hand van een rondgeleid bezoek welk verhaal er achter de gevel van Huis Beaucarne schuilt!

Tijdens Open Monumentendag worden de bezoekers ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de tuinen van het domein, met als kers op de taart een bezoek aan de unieke 18de-eeuwse druivenserre, één van de oudste serregebouwen in België en een zeldzaam voorbeeld van de Exotische tuinmode aan het eind van de 18de-eeuw.

Achteraf kunt u nagenieten van een heerlijke afternoon tea of een fris Ename bier op de historische binnenkoer van Huis Beaucarne.

Steun dit erfgoedproject en adopteer een Beaucarnea-plantje als souvenir!

 

 

Met een glimlach achter ons mondmasker ontvangen we je graag terug met open armen om te komen genieten.

 

Thee Huis Beaucarne is een gezellige, rustgevende tussenstop in een sfeervol historisch kader op de historische binnenkoer van het 18de eeuwse Huis Beaucarne met uitzicht op de orchideënserre en de tuinen. 

Hier geniet je van heerlijke taart en thee, een aperitief met tapas of vanaf nu ook van een brunch, lunch, pick-nick of van een afternoon tea op reservatie. 

 

Open op vrijdag en zaterdag tussen 14u en 20u

(Op deze dagen zijn we geopend vanaf 10u mits reservatie)

Open op zondag tussen 10u en 18u

 

Vanwege de maatregelen die we troffen door Covid19 zijn onze plaatsen beperkter en is het aangeraden om voor je gezelschap te reserveren op voorhand.

 

Reserveer hier voor Thee Huis Beaucarne

 

 

- Uitnodiging -


Zaterdag 28 december Kamerconcert in de salons van Huis Beaucarne

vanaf 20.00 uur
(enkel met reservatie - plaatsen beperkt)

 

reserveren

Beleef een dag om nooit te vergeten in dit onvergetelijke kader en laat je meevoeren door verhalen over ontdekkingen, verdwenen collecties en het leven in de 18de eeuw.

Reserveer uw bezoek op iedere weekdag in groep. Vanwege de grote interesse is er de mogelijkheid om elke zondag individueel aan te sluiten bij de door ons samengestelde groepen en uw bezoek te combineren met een Afternoon-tea of brunch in ware kerstsfeer...
Altijd met reservatie


- vanaf 7 december  t.e.m. 7 januari -

 

Plan je bezoek en combineer dit met een Arrangement naar keuze!

Reservaties mogelijk voor groepen op iedere dag van de maand, elke zondag van december kun je individueel aansluiten bij een groep en genieten van een Afternoon-tea of brunch

 

Hoe De Kleine Ridder Evert De mooie Prinses Helpt Ontsnappen

 

De kleine Evert en zijn broertje Max horen op een dag vertellen dat de dochter van de koning is ontvoerd. Als ze kort daarna met hun windhondje Jupiter op hazenjacht zijn, bemerken ze dat in een toren van het kasteel van de boze landgraaf een mooi meisje in prinsessenkleren gevangen wordt gehouden. Ze vertellen dit aan hun vader, ridder Reinhout. Er wordt een snood plan gemaakt om haar te bevrijden. De kleine Evert speelt daarin de hoofdrol. Zal hun plan lukken? Zal Evert dan van de koning een mooie beloning krijgen?

 

Nog plaats onder de kerstboom? 


Een fraai geïllustreerd lees- en voorleesboekje met 36 pagina’s op groot formaat (Din A4)
voor kinderen van 8 jaar en ouder.

 

De tekeningen zijn van de hand van Lena Vastesaeger. De tekst is van Paul de Pessemier.
 

Bestellen kan door overmaking van 15 € + 3,5 € zendkosten =

18,5 € voor 1 exemplaar

of van 35 € voor 2 exemplaren verzendkost inbegrepen


op rekening  BE47 0018 6672 4580 van de VZW Huis Beaucarne.

 

meer info

 

 

GRAHAM’S PORT OP BEZOEK BIJ HUIS BEAUCARNE

   

                                                                    Van 4 november tot en met 7 januari


Werkt Huis beaucarne samen met het geprezen porto merk Graham’s Port en maken we deze korte donkere dagen wat langer met een Afternoon Port na je bezoek aan Huis Beaucarne .

  

- Herfst, wanneer het binnen warmer wordt - 

 

In de tuinen van Huis Beaucarne doen de laatste rozen hun best om hun knoppen open te laten springen nog voor er een druppel water op is kunnen vallen of de vorst er zijn handen om heen wringen kan, maar het echte teken dat de winter eraan komt is pas wanneer in november de meer dan veertig meter lange Taxodium zijn takken kaal begint te schudden om zijn voeten en de tuin te bedekken met een warm en dik deken dat tot in het voorjaar blijven liggen zal.

 

 

 

 

Tijdens deze lange dagen worden de kamers van Huis Beaucarne verlicht met kaarslicht en uitkijkend naar kertstmis en de feestdagen is samenzijn met vrienden, familie of collega’s en herinneringen maken nog waardevoller en belangrijker dan anders.

 

 

 

Het is een ervaring om deze 18de-eeuwse verborgen parel; het Huis Beaucarne, te ontdekken en hierbij te kunnen nagenieten met een ware Afternoon Tea waar zilveren lepeltjes en antiek porselein niet ontbreken kunnen in dezeprachtige, origineel bewaarde salons.

 

 

 

We werden voor de organistie Open Monumenten geïnterviewd door journalist Marijn Follebout over het mysterie van Huis Beauarne...

Lees hier het hele interview

(https://www.openmonumenten.be/het-mysterie-van-huis-beaucarne )

De tuin toont zich van haar mooiste kanten...

Het lijkt wel of elke bloem op dit moment aan het bloeien is en alle vogels en bijtjes hun weg tot hier hebben gevonden, net als zij vinden wij ook dat de tuin nu een waar paradijs is! 

Zeker een bezoekje waard in deze periode!
 Plan hier je bezoek aan de tuin en historische druivenserre van Huis Beaucarne

Je kan ook een stukje van de historische bloementuin bij jou in huis halen met een vers geplukt boeket bloemen uit de tuin..

Lezing en begeleide wandeling doorheen de tuinen en 18de-eeuwse druivenserre van Huis Beaucarne gegeven door Julien Fornari. 

Start om 13.00 uur en eindigt met een wandeling en klein aperitief op de historische binnenkoer van Huis Beaucarne.

 

Inschrijven is noodzakelijk en kan t.e.m. 29 mei via mail info@huisbeaucarne.be of telefonisch op het nummer 04/76.30.77.36.

 

Prijs : 15,00 € per persoon

 

 

Het verhaal achter Jean Baptiste Beaucarne en zijn passie voor exotische planten zal iedereen verbazen. Tussen 14u en 22u bent u uitgenodigd op de opening van de tentoonstelling in het Thee Huis Beaucarne waar al een klein deel van de tentoonstelling vrij te bezoeken zal zijn, de overige collectie wordt getoond tijdens de rondgeleide bezoeken in de woning waar een kamer gewijd wordt aan het verhaal van Jean Baptiste Beaucarne, de man die die Beaucarnea in bloei kreeg en alle serres in de tuinen van Huis Beaucarne liet bouwen.

Inkom - 3 euro  

Reserveren kan via info@huisbeaucarne.be


Steun Huis Beaucarne en plant een stukje geschiedenis met een Beaucarnea plant gekweekt door vzw Huis Beaucarne


Vanaf 4 mei te koop  


Inclusief een klein boekje met het verhaal en de verzorging van de Beaucarnea. Verschillende formaten zijn beschikbaar. 

 

Exclusief diner voor de "Vrienden van Huis Beaucarne", steunende leden van Huis Beaucarne.

Meer info en reservatie via info@huisbeaucarne.be.

Meer informatie over hoe u vriend wordt van Huis Beaucarne en ons steunen kunt via info@huisbeaucarne.be

 

Erfgoedgids: Huis Beaucarne te Ename

auteur: Julien Fornari

Op 6 september verschijnt onze eerste publicatie met dank aan de steun van Provincie Oost-Vlaanderen. Deze erfgoedgids, Huis Beaucarne te Ename, zal aan het publiek voorgesteld worden op donderdag 6 september om 19 u in het Provinciaal Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1) te Ename.

Wenst u deze boekvoorstelling graag bij te wonen?

Schrijf u dan in via erfgoed@oost-vlaanderen.be of op het nummer 09 267 72 71.