Publicaties

Erfgoedgids Huis Beaucarne te Ename

 

Auteur: Julien Fornari

Op 6 september verschijnt onze eerste publicatie over het Huis Beaucarne met dank aan Provincie Oost-Vlaanderen! Deze 'Erfgoedgids' telt 112 pagina's tekst met een 80-tal prachtige foto's en historische archiefbeelden over de evolutie van het Huis Beaucarne en haar bewoners doorheen de tijd. Reserveer hier uw exemplaar!

 

De Erfgoedgids Huis Beaucarne te Ename is vanaf 06/09 verkrijgbaar in het Provinciaal Erfgoedcentrum (Ename), het PAC Het Zuid (Gent) of ter plaatse bij Huis Beaucarne.

 

"Aan het met platanen omzoomde dorpsplein van het historische Ename staat een langgerekt wit huis. Open de deur en stap binnen in de 18de eeuw ... 

 De huidige bewoner Julien Fornari, zelf kunsthistoricus, dook in de archieven en fotoalbums en brengt in deze Erfgoedgids het boeiende relaas van deze 18de-eeuwse familiewoning. Het is slechts één van de vele initiatieven die hij en zijn verloofde Lena Vastesaeger nemen om dit monument te delen met een breder publiek en zo het voortbestaan ervan te verzekeren. Een troef voor erfgoeddorp Ename!"

 

 

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

: *
: *
: *
: *
: *
:
Verificatie:
11 min 2  =   Geef het resultaat in
U kan na het versturen te allen tijde via deze link uw persoonlijke gegevens aanpassen en/of verwijderen die bewaard worden op onze website en dit in het kader van de nieuwe GDPR wetgeving. (25/05/2018)

Persoonsgegevens aanpassen