Agenda

13 en 14 augustus - Pop-Up 'Mokja Korean BBQ' in de tuinen van Huis Beaucarne

Op zaterdag 13/08 en zondag 14/08 voorziet Huis Beaucarne in samenwerking met MOKJA!:

 

POP UP MOKJA KOREAN BBQ In de historische binnenkoer van Huis Beaucarne, rondgeleid bezoek aan de tuinen en druivenserre + aperitief inbegrepen. 

Reserveren per tafel; min. 4p / om 17u30 OF 18u30 - 55€/persoon

 

menu Koreaanse Barbeque door MOKJA!

 

schrijf je hier in

 
Koreaanse Barbeque aangeboden door MOKJA: 40€/persoon
 
Rondleiding door de tuinen van Huis Beaucarne met apero aangeboden door Huis Beaucarne: 15€/persoon
 

Mokja wordt gerund door Ae Jin Huys die het kookboek Kim Chi schreef. Kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren in Korea. Naargelang regio, klimaat en seizoen varieëren de recepten en variëteiten. En elke familie heeft zijn eigen recept.
Net zoals de Vlaamse gerechten die wij tijdens onze diners aanbieden zijn deze allemaal gevormd door traditie, cultuur en overlevering. Door het organiseren van catering, workshops en pop-ups leert zij heel Vlaanderen de Koreaanse keuken en tradities kennen!

 

In de oude wijn- en groentekelder van Huis Beaucarne vonden we door de jaren heen vele weckpotten e.d. . De kelder bezit nog altijd haar originele droogrekken, bekleed met een fijn gaas, om groenten en fruit (vooral druiven) op te bewaren om ze vervolgens doorheen het hele jaar te kunnen verbruiken. Hiervan getuigen de vele gelei’s en confituurs die op het menu stonden - gemaakt volgens zorgvuldig neergepende recepten die generatie na generatie werden doorgegeven.
Eten bewaren, wecken, drogen, ... het word al eeuwen gedaan en niet alleen hier.  Elk stukje van de wereld heeft er zijn eigen manieren op na gehouden en tradities aan toegevoegd. Overal vind je erfgoed om op te eten!