Agenda

Marie Claire Fredericq-Lilar (1934 - 2022)

Het is met veel pijn en verdriet dat wij meedelen dat Barones Marie Fredericq Lilar overleden is op 5 januari 2022.
 


 

Het is met veel pijn en verdriet dat wij meedelen dat Marie Fredericq Lilar overleden is op 5 januari 2022. Zij is omringd door haar naaste familie heengegaan. 

Marie-Claire Lilar (1934 - 2022) was de dochter van schrijfster Suzanne Lilar en Minister van Staat Albert Lilar, en tevens de zus van schrijfster Françoise Mallet-Joris. Zij was tijdens haar leven een gevierd kunsthistorica, specialiste in de 18de-eeuwse schilderkunst - en wooncultuur, met een onevenaarbare passie voor het Huis Beaucarne en haar interieurs. Sinds haar huwelijk met Jacques Fredericq in 1953 was zij er woonachtig.

Wij troosten ons met de gedachte dat we deel uit mochten maken van haar leven, dat ze onze inspiratie was, onze steun, dat ze in ons geloofde, haar verwondering en passie door wist te geven en ons zoveel heeft geleerd. Wij zijn trots om ons levenswerk te mogen zien als een eerbetoon aan het leven van zo'n bijzonder iemand.

We starten dit jaar niet in mineur maar als een groot eerbetoon aan Marie Fredericq Lilar (1934 - 2022), en blijven via de rondgeleide bezoeken en feestelijkheden in haar geliefde woning, tuin en druivenserre haar levenswerk verderzetten.