Workshops

Workshops

Workshop historische bloemen

 

Vind je de bloemen-schilderijen uit de Gouden Eeuw ook zo prachtig? En ben je benieuwd welke betekenis er achter deze bloemen schuilt?

Waar anders dan in het 18de-eeuwse historische Huis Beaucarne, dat gelinkt is met de ooit grootse abdij van Ename, vind je hier een mooiere plaats voor!

 

Je start de workshop met een kleine wandeling doorheen een deel van de bewaarde tuin waarin Lena Vastesaeger het verhaal vertelt achter een aantal planten die hier al sinds de 18de-19de eeuw werden ingeplant na exotische reizen over de hele wereld en over enkele inheemse (fruit)bomen die hier al minstens sinds 1748 staan. 

 

Julien Fornari, de jongste generatie van de familie, beheert de tuin en het huis samen met zijn verloofde Lena Vastesaeger. Lena houdt zich, als het om de tuin gaat, met passie bezig met de verzorging van de vele oude rozenplanten en met het stekken en het planten van bloemen en planten die passen in het verhaal van een 18de-eeuws huis zoals Huis Beaucarne. Deze bloemen worden dan ook gebruikt in de boeketten die wekelijks doorheen de woning worden verspreid. 

 

Na de wandeling gaan we samen een boeket maken met wilde bloemen en planten die verwijzen naar de symboliek die men destijds vond achter die pracht en praal die werd voortgebracht door de natuur.

 

Hierna keer je met een prachtig lenteboeket, een boel inspiratie en nieuwe inzichten terug naar huis.

 

 

Waar kan je ons vinden?

Huis Beaucarne

Beaucarnestraat 9

9700 Ename

BELGIË

 

Via de poort kom je op de binnenkoer van Huis Beaucarne terecht en hier wachten wij iedereen op.

 

Wanneer?

Op reservatie. 

 

Prijs

€ 99/persoon - Alle materialen inbegrepen voor het boeket.

 

Bij deze workshop serveren we een lekker drankje/thee of koffie en een selectie dagverse lente desserts en hapjes in een intieme groep (max. 12 deelnemers), 

 

Inschrijven kan je alleen of samen met vrienden. Laat je inspireren, ontdek een verborgen wereld van betekenis achter elke bloem en maak een boeket om nooit te vergeten!

 

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

: *
: *
: *
: *
:
Verificatie:
12 min 4  =   Geef het resultaat in
U kan na het versturen te allen tijde via deze link uw persoonlijke gegevens aanpassen en/of verwijderen die bewaard worden op onze website en dit in het kader van de nieuwe GDPR wetgeving. (25/05/2018)

Persoonsgegevens aanpassen